Cele două avioane ale forţelor aeriene rusești care au aterizat duminică pe un aeroport din Venezuela ar fi avut la bord membrii ai forțelor speciale ruse, printre care și specialiști în securitate cibernetică, a transmis un oficial guvernamental american, citat de Reuters, informează Mediafax.

Aeronavele rusesti in CaracasFoto: Captura YouTube

Oficialul american a transmis că Statele Unite analizează încă situația, considerată de Administrația de la Washington „o escaladare nechibzuită” a crizei din Venezuela.

Guvernul din Venezuela a confirmat aterizarea a două aeronave ruse și a transmis că operațiunea a fost autorizată de președintele Nicolas Maduro, dar nu a oferit mai multe detalii.

Mobilizarea personalului militar rus în Venezuela este percepută drept o încercare a Rusiei de a-l proteja pe Nicolas Maduro de o schimbare a regimului, a transmis sursa guvernamentală.

Ministerul de Externe rus a transmis marți că prezența unor „specialiști ruși” în Venezuela face parte dintr-un acord militar de cooperare încheiat între cele două țări, fără să ofere mai multe detalii.