Administrația din Brazilia nu ia în considerare inițierea unei intervenții militare în Venezuela și speră ca părțile implicate să găsească o soluție pașnică pentru rezolvarea crizei, a declarat marți Fernando Azevedo e Silva, ministrul brazilian al Apărării, relatează Mediafax citând Euronews.

Juan GuaidoFoto: Captura YouTube

Declarațiile ministrului au fost făcute în urma unei întâlniri oficiale cu Patrick M. Shanahan, secretarul american al Apărării.

„Nu este o ipoteză pe care o luăm în considerare. Brazilia dorește o soluție pașnică pentru criza din Venezuela”, a declarat ministrul, făcând referire la o intervenție militară.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a decis să îl recunoască pe Juan Guaidó, liderul opoziţiei, ca fiind preşedinte interimar al Venezuelei. Juan Guaidó, şeful Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe preşedintele Nicolás Maduro în contextul crizei politice grave.

Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunţând fraude electorale.

Administraţia Vladimir Putin a avertizat că va face totul pentru apărarea preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, după ce, pe fondul speculaţiilor privind o presupusă invazie militară prin Columbia, Casa Albă a reiterat că preşedintele Donald Trump menţine "toate opţiunile". De asemenea, China, Turcia, Cuba şi Siria îl susţin pe Nicolas Maduro.