Un avion Boeing 737 MAX al companiei americane Southwest Airlines, care zbura marți, fără pasageri la bord, spre California, s-a confruntat cu o problemă de motor și a fost nevoit să aterizeze de urgență în Orlando (Florida), a informat Administrația federală a aviației din SUA (FAA), potrivit AFP.

Boeing 737-9 MAXFoto: Wikipedia

„Avionul a făcut cale întoarsă și a aterizat în siguranță la Orlando”, a precizat FAA.

Niciun pasager nu se afla la bordul aparatului, care trebuia să ajungă la Victorville, în California, pentru a fi parcat.

Pe 13 martie, FAA a blocat la sol întreaga flotă de Boeing-uri 737 MAX după două accidente aviatice majore petrecute în numai câteva luni, însă a permis ca aeronavele să zboare de la un aeroport la altul pentru a fi depozitate.

FAA a adăugat că a lansat o anchetă în legătură cu acest incident.

La rândul său, compania Southwest Airlines a precizat că avionul a întâmpinat o problemă la unul dintre motoare „la scurt timp după decolare”. „Echipajul a urmat protocolul și a aterizat în siguranță pe aeroport” cu puțin înainte de orele 15.00 (19.00 GMT), a adăugat un purtător de cuvânt, subliniind că aparatul va fi transportat spre uzina de întreținere din Orlando, pentru a fi verificat.

Acest incident reprezintă o nouă lovitură dură pentru acest aparat Boeing, două exemplare 737 MAX prăbușindu-se în ultimele cinci luni.

Pe 10 martie, un Boeing 737 MAX 8 aparținând companiei Ethiopian Airlines s-a prăbușit la scurt timp după decolare, accidentul soldându-se cu 157 de morți. Pe 29 octombrie 2018, tot un 737 MAX 8, aparținând companiei indoneziene Lion Air, s-a prăbușit în Marea Java, toți cei 189 de pasageri și membri ai echipajului aflați la bord pierzându-și viața.

Aceste două tragedii, care prezintă similitudini, au determinat autoritățile din întreaga lume să suspende zborurile cu aceste avioane.