Doi dintre liderii partidului australian de extremă dreapta One Nation, James Ashby și Steve Dickson, au afirmat că băuseră scotch "timp de trei sau patru ore" când au discutat cu un reporter sub acoperire al Al-Jazeera despre o donație de 20 de milioane de dolari de la lobby-ul american pentru arme, scrie The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jurnalistul, Rodger Muller, a folosit o camera ascunsă și s-a prezentat drept un militant care dorea să expună eforturile „extraordinare” ale partidului de a obține fonduri de la Washington DC.

"Acestea sunt lucruri pe care le vedeți în revistele James Bond. Nu m-aș fi așteptat niciodată să văd acest lucru real în lumea reală", a spus Dickson.

Dickson și Ashby au prezentat în detaliu întâlnirile și discuțiile cu Muller. Ei au spus că jurnalistul l-a abordat mai întâi Ashby în New South Wales în 2017. Apoi, Muller la vizitat pe Dickson, la domiciliul său din Sunshine Coast, la indicațiile lui Ashby, care l-a nominalizat pe acesta ca un personaj cheie în partid.

Dickson a spus că Muller a afirmat inițial că dorește să păstreze în vigoare legile stricte ale Australiei privind armele, dar că poziția acestuia s-a schimbat rapid după aceea. Ashby și Dickson au călătorit apoi în SUA, o călătorie pe care au susținut că au întreprins-o pentru a învăța despre tacticile de campanie, și nu ca să solicite donații de la NRA.

"Nu am primit niciun ban de la nici un grup de lobby american, niciun cent", a spus Dickson.

Acuzând al-Jazeera că este un "agent" al guvernului din Qatar, Ashby și Dickson au susținut că remarcile lor au fost scoase din context și au cerut Al Jazeera să publice discuțiile integral.

“Nu-mi place să vorbesc despre asta public. Eram trei bărbați care beam împreună whisky de trei sau patru ore. Acesta este adevărul”, a mai spus Dickson.