Un atac informativ a afectat reţeaua de intranet a Ministerului Apărării din Spania. Scopul ar fi fost de a sustrage secrete militare privind înalta tehnologie, iar în spatele atacului cibernetic s-ar afla un stat, scrie publicația El Pais, citată de Reuters.

Atac informaticFoto: istock.com

El Pais scrie că virusul a fost introdus aparent prin e-mail şi a fost detectat pentru prima dată la începutul lunii martie. Există temeri că virusul informatic ar fi putut trece nedetectat în decurs de mai multe luni în această reţea de internet cu peste 50.000 de utilizatori.

Reţeaua nu difuzează informaţii clasificate, dar sursele citate de publicația El Pais şi-au exprimat temerea că ar fi fost afectate și alte reţele cu scopul de a avea acces la informaţii privind tehnologia militară secretă.

Ancheta nu a stabilit încă cine se află la originea atacului cibernetic, dar sursele citate susţin că acesta a fost prea complex din punct de vedere tehnic pentru a fi pus la cale de hackeri obişnuiţi. ''În spatele lui se află un stat'', consideră sursele ziarului spaniol.

Un purtător de cuvânt al ministerului a declarat că nu va comenta această informaţie.