Președintele american Donald Trump a acuzat din nou, marți, mass media că a relatat distorsionat ancheta privind ingerințele rusești condusă de procurorul special Mueller, calificând presa drept "dușmanul poporului" și "veritabil partid de opoziție", scrie AFP.

Trump si PutinFoto: Captura video

"Timp de doi ani au avansat acest delir al coliziunii rusești, în condițiile în care știau că nu există coliziune. Sunt adevăratul dușman al poporului și adevărat partid de opoziție", a scris Trump pe Twitter, la două zile după publicarea raportului procurorului special Robert Mueller, care a concluzionat că nu există elemente care să dovedească o înțelegere între Donald Trump și Rusia.

"Sunt mulți oameni care au făcut lucruri cu adevărat teribile, aș zice chiar care țin de trădarea țării noastre. Vor trebui analizate cazurile lor", a spus el.

Raportul procurorului Mueller, după aproape doi ani de anchetă, l-a disculpat pe Trump și anturajul său de înțelegere ascunsă cu Rusia, potrivit unui rezumat al documentului publicat duminică. Cu toate acestea, "nu îl exonerează" pe președinte de acuzația de îngrădire a justiției.

Ancheta privind o posibilă înțelegere ascunsă între Moscova și echipa de campanie a lui Trump în 2016 a fost mult timp o problemă foarte importantă a președintelui american, lăsând să planeze chiar umbra unei destituiri.