Satisfăcut de raportul care a concluzionat că nu există nici o legătură între Moscova și echipa sa de campanie, Donald Trump și-a schimbat brusc părerea despre procurorul special, Robert Mueller, după ce i-a pus la îndoială integritatea și legitimitatea investigației în mai multe rânduri, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Întrebat dacă crede că investigația desfășurată de către Mueller a fost una corectă, Trump a spus că da și a clamat o nouă victorie.

Mai mult, mai mulți jurnaliști cer principalelor nume din mass-media americană să își facă un examen de conștiință după acuzele aduse lui Trump timp de doi ani pe care ”l-au și găsit vinovat”.

"De acum înainte, o mare parte a populației nu va mai crede nici o acuzație făcută de presă împotriva domnului Trump", a declarat redactorul-șef al revistei Rolling Stone, Matt Taibbi. Pentru Glenn Greenwald, un jurnalist de investigație de la site-ul de știri Intercept, sunt mai multe televiziuni care trebuie să recunoască erorile lor în judecatrea cazului.

Pentru alții, dimpotrivă, jurnaliștii trebuie să continue să sape, deoarece raportul nu îl exonerează pe Trump de o eventuală "obstrucție a justiției", potrivit AFP.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat duminică despre constatările Departamentului de Justiție cu privire la interferența Rusiei în alegerile din 2016 că reprezintă o "exonerare totală și completă a președintelui Statelor Unite", conform Reuters.

Consilierul special, Robert Mueller, care a petrecut aproape doi ani investigând acuzațiile că Rusia a intervenit în alegerile prezidențiale pentru a-l ajută pe Donald Trump să câștige, nu a găsit nici o dovadă că un membru al campaniei electorale a lui Trump ar fi conspirat cu Rusia în timpul alegerilor.