Uniunea Creștin-Democrată (CDU) și Uniunea Creștin-Socială din Bavaria (CSU), cei doi membri ai alianței conservatoare din Germania, renunță la neînțelegerile lor de lungă durată, în contextul alegerilor europarlamentare din luna mai, scrie Agerpres.

CDU și CSU vor semna luni o platformă comună pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, alianța prezentându-se ca fiind un scut împotriva populiștilor, indiferent de poziția acestora pe spectrul politic.

"Cel mai important mesaj astăzi este că nu ne-am fi putut imagina un eveniment armonios cum ar fi acesta acum cinci ani" a declarat Markus Soeder, liderul CSU, în cadrul unei reuniuni la Berlin.

Acesta consideră că Europa s-a schimbat din multe puncte de vedere în ultimii cinci ani, dar a sugerat, în același timp, că înțelegerea a fost posibilă datorită noului lider CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, succesoarea Angelei Merkel.

Soeder a adăugat că cele două partide au făcut compromisuri în ceea ce privește securitatea internă și politica UE, dar și că programul electoral al alianței este „un nou început pentru activitatea comună a CDU și CSU”.