Zeci de zboruri au fost anulate luni în Frankfurt, din cauza unei probleme informatice care a apărut la cel mai mare aeroport german, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Circa 60 de zboruri, plecări și sosiri, au fost anulate după apariția acestei probleme informatice care a fost descoperită miercurea trecută și care afectează softurile de reglementare a traficului ale unuia dintre cele patru centre de control germane, cel din Langen, în landul Hessen.

În mod obișnuit, aeroportul gestionează circa 1.400 de plecări și de sosiri zilnic.

Potrivit autorității de securitate aeriană DFS, problema vizează un sistem care transmite informații legate de zboruri, precum tipul de zbor și ruta prevăzută.

"Securitatea transportului aerian nu a fost afectată", precizează DFS într-un comunicat, dar traficul din zona controlată de centrul din Langen a fost redusă cu sfert.

Această problemă intervine în condițiile în care Germania încearcă să evite o nouă multiplicare de întârzieri și anulări de zboruri în această vară.

DFS se confruntă cu o lipsă de controlori aerieni iar aeroportul din Frankfurt este foarte criticat pentru ineficiența controalelor de securitate.

Companiile, aeroporturile și DFS urmează să participe joi la o reuniune cu guvernul german în încercarea de a limita pagubele în această vară.​