Concluzia procurorului special Robert Muller, conform căreia Donald Trump nu ar fi colaborat cu Rusia în 2016 pentru a câștiga președinția, îi oferă președintelui Statelor Unite ale Americii o armă puternică împotriva adversarilor săi politici. Concluzia oferită de Muller nu este altceva decât o stimulare în lupta dificilă pentru Casa Albă, transmite Reuters, citat de Euronews.

HotNews.roFoto: Hotnews

Concluzia lui Muller, conform căruia nici Trump și nici apropiații săi nu au conspirat alături de Rusia în 2016, elimină una dintre provocările principale ridicate de democrați în ultimii doi ani- câștigarea președinției în modalități incorecte. Astfel de acuzații au populat mandatul lui Trump încă din prima zi de la preluarea funcției.

Democrații au promis că vor continua investigațiile în legătură cu evenimentele campaniei electorale din 2016, dar și cu practicile de afaceri folosite de Trump. Cu toate acestea, fără fundația solidă oferită de raportul lui Muller, democrații riscă să fie acuzați de bluf.

,,Aceasta este o zi de aur pentru Donald Trump”, a spus istoricul prezidențial Douglas Brinkley. ,,Acum, cătușele sunt îndepărtate. Acesta este capail să demonizeze presa și democrații că ar fi perpetuat o farsă. Acesta va putea să își folosească nevinovăția ca material pentru campania electorală.”