Adminstrația de la Ankara va discuta cu reprezentanții Organizației Națiunilor Unite (ONU) în ceea ce privește dorința Statelor Unite de a recunoaște suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan, a transmis președintele turc Tayyip Erdogan, citat de Reuters, conform Mediafax.

Erdogan vs TrumpFoto: Colaj foto

Într-un interviu pentru televiziunea turcă TGRRT Haber, Tayyip Erdogan a anunțat că decizia președintelui american Donald Trump este un „cadou” pentru prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu înaintea alegerilor din Israel.

Președintele turc a transmis vineri că nu poate accepta legitimizarea ocupării Înălțimilor Golan.

Președintele american Donald Trump urmează să semneze luni decretul de recunoaștere a suveranității Israelului asupra Înălțimilor Golan, în cadrul vizitei prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu la Casa Albă, a transmis ministrul de Externe al Israelului.

Președintele american Donald Trump a declarat joi că este timpul să sprijine suveranitatea israeliană asupra Înălțimilor Golan, teritoriu sirian ocupat de Israel în urma războiului din Orientul Mijlociu din 1967.

Rusia, Turcia, Siria și Uniunea Europeană și-au exprimat dezacordul cu privire la declarațiile președintelui american. Organizația Națiunilor Unite consideră Înălțimile Golan teritoriu ocupat.