Prințul Charles și soția sa, Camilla, au aterizat la Havana duminică pentru prima călătorie oficială a familiei regale britanice către Cuba condusă de comuniști, chiar în timp ce aliatul de top al Marii Britanii, SUA, caută să izoleze națiunea insulară, scrie Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

În timpul vizitei sale istorice de trei zile, care face partedintr-un tural Caraibelor, Prințul de Wales, în vârstă de 70 de ani, valuamasa cu președintele cubanez Miguel Diaz-Canel, va vizita regiunea colonială restaurată dinHavana, și va participala o paradă a mașinilor clasice britanice.

Guvernul britanic a cerut cuplului regal să adauge Cubala turneul lor din Caraibe al fostelor și actualelor teritorii britanice, în speranța de a spori legăturile comerciale și culturale și influența politică înzonă.

Președintele Diaz-Canel îl va primi pe Charles la Palatul Prezidențial al Revoluției luni seară, pentru a doua întâlnire în decurs de un an. Președintele cubanez, în vârstă de 58 de ani, l-a vizitat pe Prinț în noiembrie anul trecut, la Londra, în primul tur al mai multor țări, de când l-a înlocuit lui Raul Castro în aprilie.