Alianţa dintre cele trei mari servicii publice de radio şi televiziune din Europa continentală: RAI (Italia), France TV (Franţa) şi ZDF (Germania), îşi sărbătoreşte prima zi de naştere în oraşul în care a fost anunţată: la Lille, în Franţa, şi tot în timpul Festivalului "Séries Mania", care se desfăşoară între 22 şi 30 martie. O ocazie bună de a prezenta prima serie de proiecte comune scrie RaiNews citat de Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

Obiectivul principal al parteneriatului este cel de a co-produce şi a dezvolta serii de televiziune inovatoare şi de calitate, bazate pe cultura şi valorile europene şi care pot concura la nivel global, recuperând publicul mai tânăr şi mai sofisticat.

„În acest an, Alianţa a avut modalitatea de a se cimenta într-un proiect comun, şi ambiţios - spune Eleonora Andreatta, directorul Rai Fiction - cel de începe construirea unei alternative europene comune la noii jucători globali. Sunt mândră de această realizare şi de proiectele care au fost lansate în această perioadă, rodul uniunii celor trei mari servicii publice de radio şi televiziune care mizează pe schimbul de valori care au caracterizat dintotdeauna radiodifuziunea publică. Valori precum solidaritatea, incluziunea, răspândirea cunoaşterii, care permit alegeri editoriale şi care direcţionează către proiecte ce posedă un suflet şi, prin urmare, sunt capabile nu numai de a distra, ci şi de a stimula reflecţia".

Au fost confirmate pentru anul acesta filmările la „Leonardo“, seria biografică dedicată marelui geniu italian cu multiple faţete. Proiectul în opt episoade de 50 de minute fiecare "dezvăluie misterul unuia dintre cele mai fascinante şi enigmatice personaje ale istoriei. Cum era stimulată imaginaţia lui infinită? Care era munca din spatele celor mai mari creaţii ale sale? Cine a fost femeia misterioasă care a inspirat capodopera lui pierdută, 'Leda şi lebăda', dar despre care nu a rămas aproape nicio urmă în istorie? În fiecare episod va fi dezvăluită povestea umană din spatele unei lucrări a maestrului, iar publicul se va putea apropia şi mai mult de secretul sufletului său şi a creaţiei sale.

În seria mister „Supravieţuitorii“ (12x50 ), ale cărei filmări vor începe în anul 2020, barcă cu pânze «Arianna» porneşte dintr-un mic port din Liguria şi este distrusă de o furtună violentă. Nava şi echipajul sunt declaraţi dispăruţi. După un an, epava este recuperată cu şapte persoane la bord. Cum vor fi primiţi de cei care nu au încetat să-i aştepte, dar şi de cei care, probabil, şi-au refăcut viaţa? Cum i-a schimbat ceea ce s-a întâmplat? Şi ce s-a întâmplat cu ceilalţi? Se pare că supravieţuitorii ascund un secret teribil.

Filmările pentru seria de aventuri 'Ocolul Pământului în 80 de zile', bazat pe romanul lui Jules Verne (1873), ar trebui să înceapă în toamna anului 2019, în timp ce din luna aprilie a anului 2019 vor începe filmările la serialul de spionaj „Mirage“ a cărui acţiune se desfăşoară la Abu Dhabi. Thriller-ul narează povestea unui expert de securitate pentru sistemele nucleare luat în vizor de către CIA.