Statele Unite au impus vineri sancțiuni împotriva băncii venezuelene Bandes, la o zi după ce Administrația Donald Trump a avertizat că va lua măsuri după arestarea șefului de cabinet al lui Juan Guaido, Roberto Marrero, anunță Reuters citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Trezoreria Statelor Unite a anunțat că vizate de aceste sancțiuni sunt și filialele din Uruguay ale Banco de Desarrollo Economico y Social de Venezuela - Bandes (Banca pentru Dezvoltare Economică și Socială a Venezuelei, n.r.).

"Maduro și oamenii lui au deviat de la menirea inițială a acestei bănci, într-o încercare disperată de a rămâne la putere", a declarat directorul Trezoreriei, Steven Mnuchin.

Trezoreria Statelor Unite susține că Nicolas Maduro ar fi încercat să scoată un miliard de dolari din Venezuela cu ajutorul Bandes Uruguay la începutul acestui an.

Bandes a primit miliarde de dolari în ultimii ani de la Banca pentru Dezvoltare a Chinei. Banii au fost folosiți de către guvernul de la Caracas pentru a finanța proiecte de infrastructură.

Sancțiunile impuse de autoritățile americane implică înghețarea activelor băncii. Totodată, cetățenilor americani le va fi interzis să aibă legături cu Bandes.

Roberto Marrero, șeful de cabinet al liderului opoziției din Venezuela, Juan Guaido, a fost arestat joi în urma unui raid al forțelor de securitate. Secretarul american de Stat, Mike Pompeo, a reacționat și a solicitat eliberarea acestuia. "Îi vom trage la răspundere pe cei implicați", a postat oficialul american pe contul său de Twitter.