Președintele american Donald Trump declară că a ordonat retragerea sancțiunilor pe care Departamentul american al Trezoreriei tocmai le-a impus Coreei de Nord, scrie BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE: Potrivit Reuters, președintele american Donald Trump nu a anulat sancțiunile impuse Coreei de Nord din cauza celor două companii chineze de transport maritim, a transmis o sursă a administrației prezidențiale din SUA care este la curent cu acest subiect.

Sursa a vorbit și despre tweet-ul președintelui de vineri seara care părea că face trimitere la un anunț făcut joi privind măsurile împotriva companiilor de transport maritim acuzate că ajută Coreea de Nord să evite sancțiunile asupra programului său de arme nucleare. Se pare că, de fapt, mesajul se referea la decizia președintelui de a nu merge mai departe cu sancțiuni suplimentare la scară largă asupra Coreei de Nord în acest moment, a spus sursa, care dorește să își păstreze anonimatul.

Deocamdată, nu este clar la ce sancţiuni se referă Donald Trump, deşi Statele Unite au anunţat joi introducerea pe o listă neagră a două companii chineze acuzate că ajută Coreea de Nord să evite sancțiunile impuse din cauza programului nuclear.

Vineri seara președintele Donald Trump a scris pe Twitter "S-a anunţat astăzi de către Departamentul american al Trezoreriei că noi sancţiuni de amploare vor fi adăugate celor impuse deja Coreei de Nord. Am ordonat deja retragerea acestor sancţiuni suplimentare!"

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei SUA, Sarah Sanders, nu a dat detalii cu privire la sancțiunile la care se referea președintele. Cu toate acestea ea a precizat că Președintele Trump are o relație bună cu Kim Jong-Un și nu crede că aceste sancțiuni sunt necesare.

În ultima vreme, Coreea de Nord a fost ținta unei serii de sancțiuni din partea Statelor Unite din cauza testelor cu arme nucleare și a rachetelor Phenianului.