Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a spus că este posibil ca președintele Donald Trump să fie trimis de Dumnezeu pentru a salva poporul evreu de iranieni, relatează BBC News.

Donald TrumpFoto: Wikipedia

Într-un interviu pentru postul de televiziune Christian Broadcasting Network, Mike Pompeo a susținut că această convingere vine din credința sa în Dumnezeu.

El a mai lăudat eforturile pe care le fac SUA pentru a menține democrația în Orientul Mijlociu și existența statului Israel.

Afirmațiile vin în contextul în care această perioadă este marcată de Purim, o sărbătoare care celebrează salvarea poporului evreu de către Regina Ester de sub ocupația persanilor.

Întrebat de moderator dacă președintele Donald Trump este destinat, la fel ca Regina Ester, să ajute poporul evreu în fața amenințării Iranului, Mike Pompeo a răspuns: ”În calitatea mea de creștin, chiar cred că acest lucru este posibil (...) Sunt încrezător că aici este lucrarea Domnului”.

De la instalarea sa la Casa Albă, Trump a avut o poziție dură în raport cu Iranul. În mai 2018, Trump a decis retragerea SUA din acordul nuclear, denunțând înțelegerea negociată de predecesorul său Barack Obama și liderii celor mai puternice state cu Iranul.

De asemenea, joi, președintele Donald Trump a anunțat o schimbare extrem de importantă în politica externă a SUA, precizând că înălțimile Golan ar trebui să fie recunoscute ca teritorii aparținând Israelului, în condițiile în care statul evreu le-a ocupat în 1967, după conflictul cu Siria.

Nu este pentru prima oară când colaboratorii săi invocă voința divină. În ianuarie, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, declara că Dumnezeu a vrut ca Donald Trump să devină președinte al Statelor Unite. ”Cred că Dumnezeu îi cheamă pe toți în roluri diferite, în momente diferite”, a declarat ea pentru CBN News. ”Și cred că dorea ca Donald Trump să devină președinte și de aceea este aici", a adăugat ea.