Manifestațiile "Vestelor Galbene" vor fi interzise sâmbătă în Paris pe bulevardul Champs-Elysées și în împrejurimi, precum și într-un perimetru care include palatul prezidențial Elysée și Adunarea Națională, a anunțat vineri Prefectura poliției, citată de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Decizia vine după sâmbăta trecut protestele împotriva politicii economice și sociale a președintelui Emmanuel Macron s-au soldat cu confruntări cu forțele de ordine și jefuirea magazinelor de pe celebra arteră din capitala franceză.

Protestele Vestelor Galbene vor fi deci interzise pe "bulevardul Champs-Elysées și pe porțiuni de 100 m pe străzile adiacente", precum și într-un "perimetru care include președinția Republici și Adunării și Adunarea Națională", a precizat prefectura, într-un comunicat.

Circulația mașinilor va fi interzisă în sectorul Palatului Elysée de la ora 05,00 GMT sâmbătă.

Cei care nu respectă regulile riscă să fie amendați pentru "participare la o manifestație interzisă", respectiv între 38 și 135 euro, a avertizat poliția.

Se interzic de asemenea obiectele "destinate ascunderii totale sau parțiale a chipului, pentru a nu fi identificat".

În afara acestor perimetre, "dreptul de a manifesta, care este o libertate fundamentală, poate fi exercitat liber", a precizat prefectura.