Premierul britanic nu are nicio intenție de a revoca Articolul 50, privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, în pofida unei petiții care a fost semnată de 1,6 milioane de persoane, a declarat joi un purtător de cuvânt, relatează Mediafax citând The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Întrebat ce părere are Theresa May față de o petiție privind revocarea Articolului 50, purtătorul de cuvânt a declarat că May nu are această intenție.

Premierul britanic a declarat în mai multe rânduri că eșecul unui al doilea referendum ar afecta democrația țării.

Marea Britanie urma să se retragă din UE pe 29 martie, dar Camera Comunelor a aprobat un plan al Guvernului Theresa May de a solicita amânarea Brexit până cel puţin pe 30 iunie. Camera Comunelor a respins de două ori Acordul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană negociat de Guvernul Theresa May cu Bruxellesul.

Uniunea Europeană este de acord cu o extindere a Brexitului doar până în 22 mai, potrivit unui draft al concluziilor summitului european care are loc joi la Bruxelles, transmite Reuters.

„Uniunea Europeană va fi de acord să acorde Marii Britanii o amânare a Brexitului până în 22 mai dacă parlamentul (de la Londra) aprobă acordul de divorț săptămâna viitoare”, se arată în draftul concluziilor.

"Având în vedere că Marea Britanie nu intenționează să organizeze alegeri pentru Parlamentul European, nicio extindere nu este posibilă dincolo de această dată", potrivit sursei citate.