Parlamentarii britanici au fost sfătuiți să folosească serviciile companiilor de taxi pentru a se deplasa deoarece riscă să fie atacați pe stradă de oamenii nemulțumiți de rezultatele negocierilor privind Brexit, informează Mediafax citând CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Lindsay Hoyle, vicepreședintele Camerei Comunelor, le-a trimis membrilor Parlamentului un e-mail în care le-a explicat că au fost contractate servicii de taxi pentru a-i prelua de la sediul instituției. "Personal, nu am mai simțit niciodată o astfel de tensiune și sunt conștient că și alți colegi simt la fel. Mulți dintre colegii mei au fost deja supuși abuzurilor și intimidării", a scris Hoyle. El le-a sugerat parlamentarilor să ia măsuri pentru a fi în siguranță.

Hoyle a avertizat că "tensiunile și emoțiile sunt la cote foarte înalte", ceea ce i-ar putea determina pe unii cetățeni să își exprime frustrarea prin intermediul violenței. El a adăugat că au fost luate măsuri de securitate la domiciliile majorității parlamentarilor.

CNN notează că un grup pro-Brexit s-a remarcat în ultima perioadă prin hărțuirea și insultarea unor politicieni și jurnaliști. În 2016, cu câteva zile înaintea referendumului pentru Brexit, Jo Cox, membră a Parlamentului și activistă anti-Brexit, a fost ucisă pe stradă în Leeds.