Cel puțin 79 de oameni și-au pierdut viața, joi, în nordul Irakului, după ce un feribot supraaglomerat, care transporta numeroase familii într-o excursie la Mosul, s-a scufundat în râul Tigru, au informat surse medicale citate de Reuters.

Zeci de morti dupa scufundarea unui feribot la MosulFoto: Captura YouTube

Majoritatea victimelor naufragiului sunt femei și copii care nu știau să înoate, a precizat șeful Autoritații de apărare civilă din Mosul, Husam Khalil.

Oficialul a explicat că feribotul era încărcat cu mult peste capacitatea sa. „Acesta poate transporta în mod normal 50 de persoane. Erau în jur de 250 la bord înainte de incident”, a susținut el.

De alfel, cinci lucrători de pe feribot au fost arestați joi seara, potrivit unor surse din cadrul forțelor de securitate. Echipele de salvare continuau să caute pasageri dați dispăruți.

Premierul irakian Adil Abdul-Mahdi a ordonat o anchetă și a declarat că cei care se fac vinovați de această tragedie vor fi trași la răspundere.

Imaginile surprinse cu telefoanele mobile au arătat nava scufundându-se și oameni plutind în apă sau strigând după ajutor.

Printre cei decedați se numără circa 19 copii și cel puțin 52 de femei, au menționat sursele medicale.

Atenție, imagini cu impact emoțional!