Amânarea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană este doar un ”plasture” dacă problemele de profunzime rămân nerezolvate, a declarat joi șefa districtului financiar City Of London, Catherine McGuinness, citată de Reuters.

BrexitFoto: PublicDomainPictures.net

Din punct de vedere al demersurilor Regatului Unit privind Brexitul, pare că serviciile financiare au fost ”împinse în fața autobuzului”, a declarat ea la conferință financiară.

”Este imperativ să evităm un Brexit fără acord. O extindere ar fi binevenită, să sperăm că partenerii din UE vor fi de acord. Dar (amânarea) ar fi doar echivalentă cu aplicarea unui plasture dacă problemele adânci sunt lăsate nerezolvate. Pentru mine, pare că sunt captivi într-o rotiță pentru hamsteri”, a declarat McGuinness.

Ministrul britanic pentru servicii financiare John Glen a admis, la aceeași conferință, că sectorul bancar are tot dreptul să se simtă frustrat din cauza eșecului în obținerea unui acord cu doar o săptămână înainte de ziua în care este programat Brexitul.

În ciuda faptului că Parlamentul a refuzat până acum înțelegerea negociată de guvern, este important să se știe ”cât de improbabil” este un Brexit fără acord, a adăugat Glen.