Prim-ministrul canadian Justin Trudeau rămâne în atenția presei după ce scandalul de corupție în care este implicat i-a scăzut acestuia semnificativ șansele de a fi reales. Guvernul lui Trudeau a prezentat bugetul preelectoral care ignoră o serie de alegători-cheie. Bugetul pare să ofere insuficiente stimulente populației pentru ca știrile negative despre Trudeau să fie ignorate, informează Reuters.

Justin TrudeauFoto: Agerpres/EPA

Bugetul- ultima formă a acestuia prezentată înainte de alegerile federale din octombrie- prevede noi cheltuieli pentru alegătorii din clasa de mijloc, dar ignoră corporațiile. De asemenea, milenialii se simt excluși din prevederile bugetare, acesta fiind principalul grup de vârstă care l-a sprijinit pe Trudeau în campania electorală din 2015.

Trudeau a adoptat o poziție defensivă încă din februarie, când un oficial de top din subordinea lui Trudeau ar fi încercat să convingă ministrul justiției de la acea vreme să se asigure că firma de construcții SNC-Lavalin Inc va evita un proces de corupție.

Criza politică din Canada periclitează șansele lui Trudeau de a fi reales. Sondajele de opinie arată că liberalii prim-ministrului ar putea pierde alegerile dacă scandalul politic va continua.