Theresa May se confruntă cu reacția furioasă a propriilor susținători care îi cer demisia după ce aceasta a învinuit parlamentarii nehotărâți pentru întârzierea Brexitului, informează The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-o declarație sfidătoare făcută miercuri seara, May le-a transmit britanicilor că este de partea lor și că speră ca săptămâna viitoare să fie aprobată în Parlament cea de-a treia variantă de acord propusă.

May a transmis în discursul său televizat că amânarea de trei luni pe care a cerut-o liderilor europeni a fost ,,o chestiune de imens regret personal.” May susține că nu ar putea sprijini o extindere mai lungă a Articolului 50.

Cu doar 9 zile înainte de data stabilită pentru ieșirea Marii Britanii din UE, Theresa May a aruncat responsabilitatea eșecului negocierilor la ușa parlamentarilor.

,,De un lucru sunt absolut convinsă: publicul a trecut prin destule. Sunteți obosiți de lupte interne. Sunteți obosiți de jocuri politice și acolade procedurale. Sunteți obosiți de parlamentarii care nu discută despre nimic altceva în afară de Brexit, în vreme ce voi aveți preocupări reale despre școlile copiilor voștri, sistemul de sănătate, criminalitatea. Sunt de acord. Sunt de partea voastră. Este vremea ca parlamentarii să ia o decizie”, a spus May.