Un convoi de camioane care transporta uraniu a fost atacat marți pe o autostradă din statul Rio de Janeiro de către o bandă de traficanți de droguri. Membrii acesteia au deschis focul asupra convoiului, conform ziarul O'Globo, citat de The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

A urmat un schimb de focuri cu polițiștii care însoțeau convoiul, dar în cele din urma camioanele au reușit să ajungă la centrala nucleară. Atacul este cel mai recent dintr-un șir de multe incidente violente din zonă.

Atacul s-a întâmplat în aceeași zonă și pe aceeași autostradă unde turistul britanic Eloise Dixon a fost împușcat în 2017, după ce mașina sa a intrat din greșeală pe teritoriul unei bande de traficanți de droguri. Tot anul trecut și în aceeași zonă, o altă bandă de traficanți a aruncat în aer două bancomate, la doar un kilometru de cele două uzine nucleare care oferă aproximativ 3% din energia Braziliei.

"În timpul unei misiuni de escortă în apropierea comunității Frade, indivizi înarmați au deschis focul asupra echipajelor de poliție care au reacționat", a spus un purtător de cuvânt al poliției federale a autostrăzilor din Rio, care a precizat că nicio persoană nu a fost arestată sau rănită.

În ultimii ani, zonele cu venituri scăzute din Angra dos Reis, cum ar fi Frade, au fost preluate de bande armate de traficanți din Rio de Janeiro, printre care Comanda Roșie (Commando Vermelho), renumită pentru violența sa.