San Francisco încearcă să interzică folosirea țăgărilor electronice despre care criticii spun că vizează în mod agresiv copiii. Un oficial a propus ieri impunerea unei interdicții privind vânzarea acestora până când guvernul federal va reglementa produsele de vapat, transmite Associated Press.

Foto:

Procurorul general al orașului, Dennis Herrera, a declarat că San Francisco, Chicago și New York au trimis o scrisoare comună prin care solicită evaluarea efectului țigărilor electronice asupra sănătății publice.

Herrera a spus că evaluarea ar fi trebuit să fie făcută înainte ca țigările electronice să intre pe piață. Administrația SUA pentru Alimente și Medicamentație a lansat săptămâna trecută ghidul pentru evaluare, propunând un termen limită pentru companii pentru trimiterea cererilor de înscriere în acest proces.

,,Rezultatul este că milioane de copii sunt deja dependenți de țigări electronice și alte milioane vor urma dacă nu acționăm acum”, a spus procurorul.

Cele mai multe țigări electonice conțin nicotină. În SUA, adolescenții sunt mai predispuși decât adulții la folosirea de țigări electronice.