Oamenii nu devin pe deplin "adulți" până la vârsta de 30 de ani, afirmă cercetători britanici citați de BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

În prezent, în majoritatea țărilor din lume, legea spune că devii adult atunci când împlinești 18 ani.

Oamenii de știință care studiază creierul și sistemul nervos spun că vârsta la care oamenii devin adulți este diferită de la om la om.

Cercetările sugerează că persoanele în vârsta de 18 ani încă suferă modificări ale creierului care le pot afecta comportamentul și care îi fac mai predispuși la a dezvolta anumite tulburări de sănătate mintală.

Profesorul Peter Jones, de la Universitatea Cambridge, a declarat: "Ceea ce spunem cu adevărat este că ideea de a defini momentul în care faci tranziția de la copilărie la maturitate pare din ce în ce mai absurdă”.

"Este o tranziție mult mai nuanțată care are loc în decurs de trei decenii", a spus acesta.

Când ajungi la vârsta de 18 ani, poți să votezi, să cumperi alcool, să iei un credit ipotecar și să fii tratat ca adult dacă ai probleme cu poliția.

În ciuda acestui fapt, profesorul Jones crede că judecătorii cu experiență recunosc diferența dintre un inculpat în vârstă de 19 ani și un infractor înrăit la vârsta de 30 de ani.

"Nu există o copilărie și apoi o maturitate. Oamenii sunt pe o cale, sunt pe o traiectorie."

Profesorul Jones este unul dintre numeroșii experți care participă la o întâlnire în domeniul neuroștiințelor, găzduită de Academia de Științe Medicale din Oxford.