Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, s-a declarat un admirator fervent al Statelor Unite ale Americii în timpul primei sale vizite la Washington și a susținut că este în căutarea rețetei pentru o relație apropiată cu SUA după ce Brazilia a fost condusă decenii întregi de lideri anti-americani, informează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cu o zi înainte de întâlnirea cu Donald Trump, care va avea loc la Casa Albă, Bolsonaro le-a spus oamenilor de afaceri că ar vrea să devină un partener al SUA. Brazilia s-a schimbat, a spus acesta.

,,Cetățenii americani au fost întotdeauna o inspirație pentru mine”, a adăugat Bolsonaro.

,,Avem relații bune cu restul lumii”, a adăugat acesta,,,dar îmi întind mâinile pentru a face relația cu Statele Unite tot mai importantă.”

Un admirator declarat al lui Trump, Bolsonaro a preluat președinția în ianuarie. Atunci, acesta a promis că va alinia Brazilia cu economiile mai avansate, cu precădere cu Statele Unite ale Americii. Aceasta este o schimbare a priorităților diplomatice după un deceniu de când partidele de stânga, aflate la conducere, au devenit tot mai apropiate de aliațiii regionali.