Marea Britanie a încheiat luni cu Islanda și Norvegia un acord comercial prin care se va permite continuarea schimburilor comerciale în cazul în care se va ajunge la un Brexit fără acord, a anunțat secretarul de stat pentru Comerț Internațional, Liam Fox, citat de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am ajuns la un acord cu Islanda și Norvegia prin care vom putea continua să asigurăm accesul companiilor britanice în Spațiul Economic European în cazul în care vom părăsi Uniunea Europeană fără un acord", a declarat oficialul britanic. Acordul ar urma să fie definitivat, iar semnarea acestuia va avea loc săptămâna viitoare, mai notează Reuters. Marea Britanie a mai semnat acorduri similare cu Elveția și Liechtenstein în februarie.

Cu doar 11 zile înainte de data stabilită inițial pentru Brexit, Guvernul de la Londra nu a reușit încă să obțină sprijinul parlamentarilor pentru acordul negociat cu Uniunea Europeană. Premierul Theresa May a declarat că va încerca să obțină o amânare a ieșirii din UE în cadrul unei întâlniri cu liderii europeni ce va avea loc săptămâna aceasta, însă o astfel de decizie ar trebui să fie aprobată de toate statele membre.