Pete Buttigieg, primarul din South Bend, Indiana, ia în considerare posibilitatea de a candida în cursa prezidențială din 2020. Acesta susține că nu îi plac etichetele ideologice, râspunzând adesea că are un succes remarcabil în fața ,,veteranilor albi, gay, episcopalieni”, relatează The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cred că toată lumea dorește să te încadreze undeva pe spectrul ideologic despre care cred că nu a fost niciodată mai puțin relevant”, a spus acesta când a fost întrebat despre ideologia pe care o va urma în campanie. Reprezentanții partidului democrat vor asigura o diversitate remarcabilă în ideile și orientările politice pe care le afișează- de la poziția centristă a lui Beto O'Rourke la progresismul de stânga al lui Bernie Sanders.

,,Tot mai mulți oameni vor să știe care sunt ideile tale și dacă ele au vreun sens”.

Buttigieg a spus că a avut succes ca primar al South Bend, unde a fost în funcție începând cu anul 2012, prin guvernarea în conformitate cu valori progresive, dar și câștigând sprijin din partea republicanilor și a independenților prin faptul că nu "a încercat să determine exact unde am fost pe spectrul stânga-dreapta, ci prin încercarea de a face ceea ce trebuie ".

,,Eu mă văd ca fiind un progresist, dar aceste etichete au devenit tot mai inutile”, a spus acesta.

Dacă candidatura lui Buttigieg va fi încununată de succes, acesta ar putea deveni nu doar primul președinte homosexual și cel mai tânăr președinte din istoria țării, dar și primul care să ajungă direct la Casa Albă din funcția de primar.