Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, plănuiește ,,restructurarea profundă” a guvernului său, a declarat vicepreședintele Delcy Rodriguez duminică. În vreme ce țara se recuperează de pe urmele panei prelungite de curent și a confruntărilor cu opoziția, Maduro începe să își protejeze puterea și prin alte modalități, scriu cei de la Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

,,Președintele Nicolas Maduro și-a somat întregul cabinet executiv să trimită rolurile lor pentru evaluare în vederea unei restructurări profunde a metodelor și funcțiilor guvernului bolivar, pentru a proteja pământul strămoșesc al lui Bolivar și Chavez de orice amenințare”, a scris Rodriguez pe Twitter.

Președinția lui Maduro este contestată de către liderul opoziției, Juan Guaido, care este recunoscut de majoritatea țărilor vestice drept președintele interimar al Venezuelei.

Maduro a schimbat în mod repetat membri ai cabinetului său din 2013 până în prezent, iar membri ai domeniului petrolier preluat conducerea ministerelor de interne, al electricității și al petrolului.