Preşedintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, a adresat un apel liderilor partidelor de dreapta din Bulgaria, de a se prezenta împreună la alegerile europene din mai, scrie Novinite citat de Rador.

Joseph DaulFoto: Hotnews

"Doar dacă ne unim vom putea evita diviziunea voturilor, care va fi în beneficiul forţelor populiste şi antieuropene", a remarcat preşedintele PPE.

Daul a transmis o scrisoare adresată liderului GERB, Boiko Borisov, şefului Democraţilor pentru o Bulgarie Puternică (DSB), Atanas Atanasov, preşedintelui Mişcării "Bulgaria pentru Cetăţeni" (DBG), Dimităr Velcev, şi liderului Uniunii Forţelor Democrate (SDS), Rumen Hristov.

Toate aceste partide au fost împreună la putere ca şi coaliţie la începutul mandatului parlamentului anterior, însă din cauza scandalurilor legate de reforma justiţiei, formaţiunea politică Democraţi pentru o Bulgarie Puternică a ieşit de la putere, în timp ce restul au continuat să sprijine guvernul sub denumirea de Blocul Reformator.

Partidele de dreapta mai mici dezbat de câteva luni variantele privind participarea împreună la scrutinul european, inclusiv cu partidul centrist "Da, Bulgaria", însă până în prezent, nici SDS, nici DBG, nici DSB nu şi-au manifestat dorinţa de a forma o coaliţie cu GERB, pe care chiar îl critică în mod activ. De asemenea, nici partidul GERB nu a acceptat, la alegeri anterioare, variante de participare la scrutin în cadrul unor coaliţii.