Senatoarea americană Kirsten Gillibrand și-a lansat în mod formal campania prezidențială, anunțând că săptămâna viitoare urmează să susțină, la New York, primul discurs major, relatează site-ul agenției Reuters citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Gillibrand s-a alăturat mai multor democrați care se luptă pentru a fi nominalizați drept candidați în alegerile prezidențiale care vor avea loc în 2020.

"Avem nevoie de un lider care să ia decizii mari, îndrăznețe și curajoase. Cineva căruia nu îi este frică de progres. Din acest motiv voi candida pentru președinție și am nevoie de susținerea voastră", a declarat aceasta într-o înegistrare video, publicată duminică.

Kirsten Gillibrand va susține primul discurs pe 24 martie, în fața Hotelului Trump International de la New York.

Videoclipul publicat duminică face aluzie la mai multe politici, inclusiv imigrația, controlul armelor și schimbările climatice.

"Ne-am lansat în spațiu și am ajuns pe lună. Dacă putem face acest lucru, cu siguranță putem obține asistență medicală universală. Putem ajuta familiile, putem pune capăt violențelor care implică arme de foc, putem aproba rezoluția Green New Deal, putem obține bani din mai multe politici și ne putem recăpăta democrația", a adăugat senatoarea.

Gillibrand a fost membră a Coaliției Blue Dog din Camera Reprezentanților. Aceasta a fost numită în Senat după ce Hilary Clinton a devenit secretar de Stat în timpul administației Barack Obama.

În calitate de senator, Gillibrand a discutat în multe rânduri despre agresiunile secuale din taberele militare. În 2017, aceasta a afirmat că fostul președinte Bill Clinton ar fi trebuit să se retragă din funcție în urma dezvălurii relației pe care o avea cu Monica Lewinski.