Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a salutat decizia Uniunii Europene de a prelungi sancțiunile impuse Rusiei și de a introduce noi măsuri restrictive împotriva militarilor ruşi, ca urmare a atacului lansat în strâmtoarea Kerci asupra unor nave militare ucrainene, scrie Segodnia citată de Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Consiliul UE a aprobat prelungirea marelui pachet de sancțiuni împotriva a peste 160 de persoane și a circa 50 de companii responsabile de subminarea integrității teritoriale și a independenței Ucrainei. De asemenea, au fost pus bazele unui aşa-numit pachet de sancţiuni 'Azov', pentru agresiunea armată rusă în Marea Neagră și încălcarea gravă a navigației în strâmtoarea Kerci" - a scris Poroşenko pe Facebook.

Potrivit liderului de la Kiev, aceste sancțiuni împotriva a opt amirali și ofițeri de rang înalt din Rusia reprezintă doar începutul, iar dacă Rusia va continua să atace navele ucrainene, să împiedice navigația și să blocheze porturile ucrainene, sancțiunile vor fi extinse și consolidate.

"Sunt recunoscător partenerilor noștri pentru solidaritatea faţă de poporul ucrainean în aceste vremuri dificile. Sunt în contact permanent cu aliații, pentru a maximiza prețul pe care agresorul îl va plăti pentru crimele comise împotriva Ucrainei" - a mai scris șeful statului ucrainean.