În jur de 60 de persoane printre care 17 ofițeri de poliție și un pompier au fost răniți în cea de-a 18-a sâmbătă a demonstrațiilor vestelor galbene din Paris. Protestele au devenit violente după ce autoritățile au folosit tunuri de apă și gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea, potrivit CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Protestatarii au aruncat cu pietre, au ridicat baricade și au incendiat o clădire a unei bănci, fiind nevoie de intervenția pompierilor pentru a evacua oamenii și a stinge flăcările. Pe Champs-Élysées, ferestrele magazinelor și restaurantelor au fost sparte și un stand de ziare a fost de asemenea incendiat.

Restaurantul Fouquet, cel în care fostul președinte Nicolas Sarkozy și-a sărbătorit victoria în urma alegerilor din luna mai 2007, a fost printre clădirile vandalizate.

Un purtător de cuvânt al poliției din Paris a declarat că 192 de persoane au fost reținute pentru audieri.

Primul ministru francez Edouard Philippe, a transmis în cadrul unui interviu acordat sâmbătă că cei care "scuză sau încurajează" protestele în curs sunt "complici".

Protestele vestelor galbene au început în urma majorării taxei pe combustibili, dar s-au transformat într-un miting împotriva guvernului Președintele Emmanuel Macron.