Italia va întări măsurile de supraveghere pentru a evita ca autorul masacrului de la Christchurch să facă "emuli" în ţară, a declarat sâmbătă ministrul de interne Matteo Slavino, liderul Ligii, extrema dreaptă italiană, relatează Agerpres.

Matteo SalviniFoto: Agerpres/EPA

"Comitetul de analiză strategică antiterorism a avut în această dimineaţă o reuniune extraordinară după atacul împotriva a două moschei în Noua Zeelandă", a informat serviciul de comunicare al lui Salvini.

"Nu a reieşit nicio legătură între autorul atacurilor şi Italia, dar serviciile noastre de securitate rămân vigilente pentru a monitoriza situaţia. Au fost date directive pentru o supraveghere sporită vizând evitarea riscului (ca autorul atentatului) să facă emuli şi de eventuale represalii din partea mediilor radicalizate", adaugă comunicatul.

Matteo Salvini, ajuns la putere cu sloganul "Italienii mai întâi", este acuzat adesea de opoziţie că alimentează tensiunile rasiste sau islamofobe. La nivel local, aleşii Ligii s-au opus vehement ridicării de moschei.

Brenton Tarrant, un australian de 28 de ani, a fost inculpat sâmbătă pentru omor după ce a ucis 49 de persoane în două moschei din Christchurch. El a călătorit în 2017 în Europa Occidentală, în special în Franţa.

Citește și:

Masacrul din Christchurch: Asasinul a fost recent în Bulgaria, de unde a plecat la București cu destinația Ungaria

SRI face verificări privind vizita în România a autorului atacului terorist din Noua Zeelandă

Atacatorul din Christchurch a călătorit în Croaţia în decembrie 2016-ianuarie 2017 (poliţia croată)