Directoarea financiară a companiei Huawei Technologies, Meng Wanzhou, era în căutarea unui alt loc de muncă atunci când a fost arestată în Canada în decembrie cu un mandat american, a susținut fondatorul firmei într-un interviu citat de Reuters.

Sediul HuaweiFoto: AGERPRES

Ren Zhengfei, tatăl lui Meng, a spus postului Canada TV că ei doi au devenit mai apropiați de când aceasta a fost reținută în Vancouver pe 1 decembrie anul trecut.

Statele Unite vor ca Meng să fie extrădată pentru a înfrunta acuzațiile de fraudă bancară și că ar fi încălcat regimul american de sancțiuni impus Iranului. Aceasta neagă orice acuzație.

,,Cu o lună înainte de arest voia să demisioneze și să își găsească un loc de muncă în altă parte. Nu era fericită lucrând aici, dar după ce a fost arestată evenimentul ăsta ne-a îmbunătățit relația și acum înțelege cât de dificilă poate fi viața”, a spus Ren pe postul CTV.

Relațiile dintre Canada și China s-au deteriorat rapid în urma arestării lui Meng. China a arestat doi cetățeni canadieni invocând motive care țin de siguranța națională și a condamnat un alt cetățean al Canadei la pedeapsa cu moartea, după ce acesta fusese condamnat pentru trafic de droguri.