Forțele militare israeliene au efectuat atacuri în Fâșia Gaza, în cursul nopții de joi spre vineri, la doar câteva ore după ce militanți din regiunea palestiniană au lansat două rachete spre orașul Tel Aviv, informează site-ul cotidianului Haaretz, citat de Mediafax.

Fasia Gaza, sub bombardamente israeliene Foto: Captura The Telegraph

Autoritățile de la Tel Aviv au anunțat că forțele israeliene "atacă ține teroriste în Fâșia Gaza", fără a oferi alte detalii.

Potrivit presei palestiniene, raidurile israeliene au vizat zona de sud a Fâșiei Gaza, în apropiere de portul Khan Yunis.

O sursă palestiniană a declarat pentru Haaretz că rachetele, ce au vizat orașul Tel Aviv, au fost lansate din zona de nord a regiunii palestiniene Fâșia Gaza, însă nu se cunoaște de către cine. Atât Hamas, cât și Jihadul Islamic, ambele considerate drept organizații teroriste de către Israel, au negat că ar avea vreo legătură cu atacul cu rachete.

Militanții palestinieni din Fâșia Gaza au lansat, joi seară, două rachete spre Tel Aviv, au anunțat autoritățile militare israeliene, care au precizat că nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale, informează agenția de știri The Associated Press.

Sirenele de raid aerian au sunat în întreg orașul, al doilea cel mai populat din Israel, considerat drept capitala economică și culturală a țării.

Nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale, însă este pentru prima dată în ultimii ani când orașul Tel Aviv e vizat de rachete lansate din Fâșia Gaza, regiune aflată la aproximativ 80 de kilometri depărtare.

Organizația islamistă Hamas, care controlează Fâșia Gaza, a negat că ar fi responsabilă pentru atacul cu rachete, transmițând că incidentul s-a petrecut chiar în perioada unor consultări cu mediatorii egipteni, scopul discuțiilor fiind acela de a încerca să consolideze armistițiul între militanții din Fâșia Gaza și Israel.