Turcia a spus joi că Interpol a emis ”notificări roșii” prin care cere poliției din toată lumea să localizeze și să aresteze provizoriu pentru a fi extrădate 20 de persoane care ar avea legătură cu uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministerul Justiției a spus că a cerut 18 notificări roșii pentru 18 persoane pe 15 noiembrie și altele două pe 21 decembrie. Acestea au fost emise pe 1 martie.

Uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi la 2 octombrie în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul a provocat indignare la nivel mondial şi a afectat profund imaginea monarhiei saudite, în special a prinţului moştenitor Mohammed bin Salman.

Khashoggi, care lucra pentru cotidianul Washington Post şi al cărui corp nu a fost încă găsit, a fost un critic feroce al prinţului saudit supranumit "MBS" şi care neagă orice implicare în acest caz.

După ce a negat iniţial crima, Riadul a prezentat câteva versiuni contradictorii şi susţine că jurnalistul Khashoggi a fost ucis într-o operaţiune în care nu a fost implicat regimul saudit.

Dar Ankara "este hotărâtă să aducă acest caz în faţa justiţiei internaţionale", a subliniat Erdogan, cerând SUA să analizeze această situaţie.