Rusia plănuiește să trimită tinerii delincvenți în tabere militare de reeducare patriotică și să instaleze un software special pentru a bloca site-urile interzise în școli, a spus șeful Consiliului rus de Securitate, relatează The Moscow Times.

Nikolai PatrushevFoto: en.kremlin.ru

Președintele Vladimir Putin a creat vara trecută o direcție patriotică în cadrul Armatei ruse, evocând amintirea unei practici sovietice de a-i învăța pe soldați principiile marxiste. Observatorii au notat că mișcarea lui Putin ar putea semnala începutul renașterii unei educații ideologice care ar putea să se extindă la un nivel amplu în școli și colegii.

”Tinerii predispuși să comită infracțiuni vor fi trimiși la tabere militar-patriotice în 2019”, a spus secretarul Consiliului de Securitate Nikolai Patrușev, potrivit agenției de știri TASS.

Acesta a mai spus că un software special care blochează site-uri interzise au fost instalate în toate școlile din Rusia.

Măsurile combinate au ajutat la reducerea infracțiunilor juvenile cu aproape 18%, potrivit acestuia, legând ”crimele” adolescenților de jocurile de pe rețelele de socializare.

Acesta a pledat în trecut pentru crearea unor brigade de voluntari pe internet pentru a insufla tinerilor ruși valorile patriotice și spirituale.

Anul trecut, Patrușev a avertizat despre reaua influență a sataniștilor, a politicienilor de opoziție și a organizațiilor religioase non-tradiționale asupra tinerilor țării.