Beto O'Rourke, una dintre stelele în ascensiune ale opoziției democrate americane, și-a anunțat joi candidatura pentru învestirea la alegerile prezidențiale din 2020, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Singura modalitate de a fi credincioși promisiunilor făcute Americii este de a da totul pentru ea și de a da totul pentru noi", a declarat bărbatul în vârstă de 46 de ani.

Înaintea lui, alți 14 candidați s-au lansat în cursa pentru alegerile primare democrate.

Beto O'Rourke, fost deputat cu idei evident marcate de stânga, a câștigat o mare notorietate în toamna trecută, în încercarea de a obține un loc în Senatul american.

A pierdut în cele din urmă scrutinul din noiembrie, dar campania sa a fost foarte vizibilă și a obținut un rezultat bun în fața „greului” republican Ted Cruz în fața conservatorilor texani.

Printre democrații care vor să-l învingă pe Donald Trump se numără mai mulți senatori precum Elizabeth Warren, Kamala Harris, Cory Booker, Kirsten Gillibrand, Amy Klobuchar și în special Bernie Sanders care a surprins prin figura bună la alegerile primare din 2016 în fața lui Hillary Clinton. Bernie Sanders este cotat favorit în sondaje.

Fostul vicepreședinte Joe Biden menține încă suspansul, în ciuda unor aluzii foarte directe făcute în această săptămână față de intenția de a se lansa în cursa pentru Casa Albă.