Instagram și-a revenit după ce a fost oprită parțială pentru mai multe ore, au anunțat pe Twitter reprezentanții platformei de socializare. Facebook, însă, care deține și Instagram, rămâne inaccesibil pentru unii utilizatori de pe tot globul, potrivit Reuters.

InstagramFoto: Pexels

Facebook suferă cea mai gravă întrerupere din istorie, serviciile cheie fiind indisponibile pentru utilizatori la nivel global timp de mai multe ore miercuri. Utilizatori din întreaga lume s-au confruntat cu dificultăți în a accesa popularele aplicații Instagram, WhatsApp și Facebook, toate fiind deținute de Facebook Inc.

Instagram și-a revenit după ce a fost oprit parțial pentru mai multe ore, au anunțat pe Twitter reprezentanții platformei de socializare.

"Șiiiii ... ne-am întors” ("Anddddd... we're back,") a scris Instagram pe Twitter, împreună cu imaginea GIF a lui Oprah Winfrey, care țipă de bucurie.

Facebook nu a oferit o actualizare.

Utilizatorii de social media din unele regiuni ale Statelor Unite ale Americii, Japoniei și Europei au fost afectați de întreruperi, conform hărții de întrerupere live a lui DownDetector.

Utilizatorii Facebook, inclusiv oamenii de marketing, și-au exprimat nemulțumirea pe Twitter cu hashtag #facebookdown.

Ultima dată când Facebook a avut o întrerupere de acest tip a fost în 2008 când site-ul avea 150 de milioane de utilizatori, în comparație cu aproximativ 2,3 miliarde utilizatori cât are acum. Atât aplicația Facebook cât și cele de Messenger si Instagram sunt indisponibile, utilizatorii neputând trimite sau încărca fotografii.

"Suntem conștienți de faptul că unii oameni au probleme cu accesarea și utilizarea aplicațiilor. Lucrăm să rezolvăm problema cât mai curând posibil", au transmis reprezentanții Facebook într-un comunicat oficial.

Ca răspuns la zvonurile postate pe alte rețele sociale, compania a declarat că întreruperile nu au fost rezultatul unui atac Distributed Denial of Service, cunoscut sub numele de DDoS care reprezintă o tehnică folosită de infractori pentru a întrerupe funcționarea site-urilor web sau pentru a le face să cadă. Funcționează prin trimiterea a milioane de solicitări de pagini către un site web, până când, în final, site-ul cedează.