Fostul membru al Congresului din Texas, Robert ”Beto” O’Rourke, își va anunța oficial candidatura pentru cursa prezidențială din 2020 după luni întregi de speculații, informează BBC.

Beto O’RourkeFoto: Flickr

Democratul a declarat pentru un post TV din statul său de origine că se va alătura cursei împotriva președintelui republican Donald Trump, care va dori să obțină un al doilea mandat prezidențial.

O’Rourke, în vârstă de 46 de ani, este al cincisprezecelea democrat care și-a exprimat intenția de a candida pentru Casa Albă.

Anul trecut, acesta a candidat împotriva lui Ted Cruz pentru o poziție în Senat. Deși O’Rourke a pierdut cursa electorală, rezultatele sale au fost încurajatoare pentru Democrați.

O’Rourke se alătură astfel numărului tot mai mare de candidați democrați care se vor lupta pentru nominalizarea partidului în cursa prezidențială: Bernie Sanders, Elizabeth Warren, Kamala Harris, Tulsi Gabbard și Pete Buttingieg, printre alții.

Cine este Beto O’Rourke?

Fost membru al unei formații rock, O’Rourke este privit ca o figură în plină ascensiune în Partidul Democrat. Vorbitor fluent de spaniolă, politicianul texan cu rădăcini irlandeze a spart recordul de donații pentru candidatura la poziția de senator în campania din 2018, adunând peste 80 de milioane de dolari din donații.

Fostul membru al Congresului american își va anunța oficial candidatura joi înainte să apară în public în Iowa, unul dintre statele cheie în prima parte a campaniei sale electorale.