O navă de război americană este plasată în carantină pe mare, de peste două luni, şi nu a reuşit să staţioneze în port din cauza izbucnirii unei infecţii virale similare cu oreionul. Douăzeci şi cinci de marinari şi puşcaşi marini de la bordul navei de război amfibie USS Fort McHenry au fost diagnosticaţi cu parotită, care provoacă simptome asemănătoare cu oreionul, potrivit oficialilor militari americani. Până când a întrebat CNN, armata americană nu a dezvăluit acest incident. Boala a apărut pentru prima dată în decembrie, cel mai recent caz fiind raportat pe 9 martie, relatează CNN citat de Rador.

nava marina USAFoto: Site Fortele Navale Romane

"Niciunul dintre cazuri nu pune viaţa în pericol, toţi s-au recuperat deja sau sunt în curs de recuperare completă", a spus Flota a V-a într-o declaraţie furnizată pentru CNN. Toţi cei 703 militari de la bordul navei au primit vaccinuri împotriva pojarului, oreionului şi rubeolei (MMR), potrivit Flotei a V-a a Marinei SUA, cu sediul în Bahrain.

Nava funcţionează în prezent în regiunea Golfului Persic, iar oficialii medicali militari evaluează când se poate considera sigur din punct de vedere medical să efectueze o vizită în port. Un oficial militar american spune CNN că atunci când există focare majore de boală, se poate decide oprirea vizitelor în port până la 30 de zile de la ultimul episod de boală raportat, din cauza perioadelor de incubaţie variabile. Dar Fort McHenry a făcut o vizită în port la începutul lunii ianuarie, în România, când se afla în Marea Neagră, înainte de a călători înapoi în Marea Mediterană şi în Orientul Mijlociu. Nava include elemente ale Unităţii a 22-a de puşcaşi marini. De când a fost detectat cazul iniţial, pe 22 decembrie, 24 dintre cei 25 de pacienţi au revenit la lucru. După ce s-au îmbolnăvit, pacienţii au fost în carantină şi au fost trataţi în unitatea medicală a navei. Spaţiile de locuit şi de lucru au fost dezinfectate. Nimeni nu a trebuit să fie expulzat de pe navă şi toţi se aşteaptă să aibă o recuperare completă.

Cu toate acestea, o echipă medicală militară specializată în îngrijirea medicală preventivă este de aşteptat să se angajeze în următoarele zile pentru a face o evaluare, în cazul în care măsuri ulterioare ar putea fi necesare, a spus oficialul. Nava, care transportă marinarii pentru a efectua manevre pe vas amfibie, a modificat o parte din pregătirile programate pentru a face faţă impactului epidemiei.