Donald Tusk a postat pe conturile sale de Instagram și Facebook scrisoarea unei fetițe de șase ani din Marea Britanie, în care aceasta îi transmite președintelui Consiliului European rugămintea de a rămâne prieteni, în pofida faptului că țara sa va părăsi UE. ”Știu că ieșim din UE. Dar cred că ar trebui să fim prieteni. Vă rog să îmi dați o fotografie cu autograf pentru albumul meu despre Europa”, a scris fetița. Aceasta i-a desenat oficialului și un unicorn în semn de prețuire.

HotNews.roFoto: Hotnews

Donald Tusk îi răspunde fetiței pe Instagram și Facebook că vor rămâne pentru totdeauna prieteni, postând alături scrisoarea acesteia.

Deputații britanici vor vota miercuri dacă Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană fără un acord pe 29 martie.

Dacă deputaţii britanici refuză să părăsească UE fără acord, un nou vot este prevăzut să aibă loc joi care vizează amânarea Brexitului pe o perioadă limitată de timp.

Un alt scenariu ar fi cel al organizării unui nou referendum sau a unui scrutin legislativ.

Donald Tusk a avertizat marți după cea de-a doua înfrângere uriașă a propunerii premierului britanic Theresa May că se așteaptă la un motiv credibil pentru orice întârziere Brexit-ului.

"Dacă va exista o cerere motivată din partea Marii Britanii pentru o prelungire, UE27 o va lua în considerare și va decide în unanimitate", a declarat un purtător de cuvânt al lui Tusk. "UE27 va aștepta o justificare credibilă pentru o eventuală prelungire. Este necesar să se asigure buna funcționare a instituțiilor UE."