O vulpe tânără care a intrat noaptea în adăpostul puilor și găinilor de la un liceu agricol din Franța a fost găsită moartă dimineața și se bănuiește că a fost omorâtă de păsări, relatează AFP. În articolul preluat și de Guardian se menționează ”instinctul de turmă” al păsărilor care s-au aliat pentru a face față pericolului.

VulpeFoto: Pexels

Faptele s-au petrecut la finalul săptămânii trecute la un liceu agricol din Pontivy, în vestul Franței.

”În fiecare dimineață, pe la 8.00 - 8.30 trecem pe la adăpostul puilor și găinilor pentru a vedea dacă totul este bine și verificăm dacă au destulă apă și mâncare. (...) Tot acolo am găsit vulpea, moartă într-un colț. Puii sunt foarte activi, a fost un efect de grup și au atacat-o cu ciocurile”, a spus Pascal Daniel, responsabil de exploatare la liceul Gros Chêne.

Puii stau liberi ziua și intră în adăpost doar noaptea sau doar când fac ouă. Vulpea a intrat noaptea în adăpost, însă nu a mai putut ieși pentru că micile trape către exterior se închid automat în funcție de luminozitate.

Vulpea, care avea undeva pe la șase - opt luni, nu a mai putut ieși și a căzut pradă spaimei păsărilor. Cei de la liceu spun că a trecut mai bine de un an de când o vulpe a intrat la pui, dar atunci lucrurile s-au terminat mult mai rău pentru păsări.

Pontivy este o comună cu 13.000 de locuitori din regiunea Bretania.