Departamentul de Apărare a aprobat o nouă politică prin care soldații și recruții transgender nu vor mai putea face tranziția către un alt sex decât cel natural. Noua politică a Pentagonului obligă indivizii să își servească țara folosindu-și genul de la naștere, informează Associated Press.

Foto:

Decizia a fost luată după ce președintele Donald Trump a spus inițial că toate persoanele transgender vor fi excluse din serviciul militar. Decizia Pentagonului ar putea avea același rezultat- armata va fi forțată să respingă militarii transgender care au nevoie de tratamente cu hormoni sau de operație.

Ordinul va trebui aplicat în termen de 30 de zile. Secretariatele vor fi nevoite să analizeze fiecare caz în parte pentru a aplica această nouă decizie.

Nancy Pelosi a denumit decizia Pentagonului ,,o lașitate”.

,,Reîntoarcerea președintelui cu propunerea bigotă și dezgustătoare de excludere a membrilor transgender este un atac incredibil la adresa patrioților care ne țin în siguranță pe noi și cele mai fundamentale idealuri ale națiunii noastre”, a spus democrata. ,,Insistența președintelui în privința acestei interdicții lașe (…) face clar faptul că prejudecata, nu patriotismul, îi conduce acestuia judecata.”