Casa Albă a susținut luni prin purtătoarea de cuvânt Sarah Sanders că este ,,absurd” ca cineva să sugereze că președintele Donald Trump nu ar fi un negociator de încredere în relația cu China, relatează Reuters, potrivit Euronews.

HotNews.roFoto: Hotnews

Negocierile dintre Washington și Beijing sunt în plină desfășurare și momentan nu a fost fixată o dată la care va avea loc summitul între liderii celor două puteri mondiale, susține Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

Cei doi lideri ar fi trebuit să se întâlnească pe proprietatea lui Trump din Florida la finalul lunii martie pentru finalizarea unui pact care ar pune capăt războiului comercial dintre cele două țări.

Cu toate acestea, oficialii din SUA susțin că a mai rămas multă muncă de făcut.

Casa Albă cere Chinei să facă mai multe reforme structurale, inclusiv reforme privitoare la modul în care tratează proprietatea intelectuală, obligând companiile americane să folosească tehnologia chinezească atunci când fac afaceri în China.

Un acord asupra acestui punct sensibil a fost dificil de atins, în ciuda unor progrese înregistrate pe alte teme de discuție.

Sanders a spus că preocupările chinezilor sunt absurde. ,,Președintele va face o înțelegere bună dacă aceasta chiar este o înțelegere bună. Va face o înțelegere dacă este în interesul Americii”, a precizat Sarah Sanders.