Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, afirmă că Marea Britanie va fi nevoită să participe la alegerile europarlamentare în cazul în care procesul de retragere din Uniunea Europeană nu se încheie înainte de scrutinul programat să se desfășoare în perioada 23-26 mai, informează Mediafax.

Theresa May si Jean-Claude JunckerFoto: Captura YouTube

"Aș vrea să subliniez că retragerea Regatului Unit ar trebui să se încheie înainte de alegerile europene care vor avea loc anul acesta pe 23-26 mai", afirmă Juncker într-o scrisoare oficială către președintele Consiliului European, Donald Tusk, după discuțiile de la Strasbourg.

"În cazul în care Regatul Unit nu a părăsit Uniunea Europeană până atunci, va fi obligat din punct de vedere juridic să organizeze aceste alegeri", a conchis președintele Comisiei Europene.

Marea Britanie ar urma să iasă din Uniunea Europeană pe 29 martie, dar Camera Comunelor a respins Acordul Brexit propus inițial de premierul britanic Theresa May.

Luni seară, după discuții de ultim moment la Strasbourg, May și Juncker au ajuns la o înțelegere în ceea ce privește chestiunea frontierei irlandeze, urmând ca Parlamentul britanic să voteze marți noua formă a acordului de Brexit.

Dacă textul va fi respins în urma votului parlamentar pe tema Acordului Brexit programat pentru data de 12 martie, atunci, pe data de 13 martie, Guvernul va adresa Camerei Comunelor întrebarea dacă preferă ieşirea Marii Britanii din UE fără niciun acord.