Forțele vestice încearcă să se folosească de creștinism pentru a influența societatea chineză și chiar pentru a submina guvernul, susține un oficial care avertizează că modelul de religie promovat de stat trebuie adoptat și de creștinii chinezi, informează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Constituția Chinei garantează libertatea religioasă, însă de la preluarea președinției de către Xi Jinping în urmă cu șase ani, guvernul a înnăsprit restricțiile privitoare la exercitarea acestui drept deoarece a văzut religia ca fiind un contestatar al autorității Partidului Comunist.

Guvernul a organizat mai multe razii în bisericile organizate în subteran, fie ele protestante sau catolice, chiar dacă încerca în același timp să își îmbunătățească relația cu Vaticanul.

Într-un discurs care a avut loc luni, Xi Xiaohong, liderul Comitetului Național al Mișcării Patriotice a Bisericilor Protestante din China, a spus că există multe probleme care privesc creștinitatea în țară, înclusiv infiltrarea celor din exterior în ,,locuri private de întâlnire”.