Sprijinul pentru un Brexit fără acord crește în Marea Britanie, potrivit unui nou sondaj lansat duminică, în timp ce parlamentarii se pregătesc să-și pronunțe verdictul final asupra acordului de retragere al prim-ministrului Theresa May, informează Euronews.

HotNews.roFoto: Hotnews

Un sondaj realizat în rândul a 2000 de persoane a constatat că 44% din publicul britanic favorizează un Brexit fără acord în defavoarea unui acord obținut până în luna mai. Rezultatul înregistrează o creștere de șase puncte față de categoria celor care susțineau posibilitatea unui Brexit fără acord în ianuarie.

Între timp, 30% dintre respondenți nu au fost de acord cu scenariul în care țara ar trebui să plece din UE fără o înțelegere.

Sondajul, comandat de grupul pro-Leave Brexit Express, a constatat, de asemenea, că 76% dintre oameni consideră că guvernul a gestionat slab negocierile.

May vrea asigurări suplimentare că Regatul Unit nu va ajunge să fie blocat permanent în uniunea vamală. Cu toate acestea, blocul european și-a exprimat de mai multe ori poziția- Actul de retragere nu este supus negocierii.

În cazul în care parlamentarii vor respinge din nou acordul lui May marți, alte două sesiuni de vot vor fi organizate. Primul va determina dacă Marea Britanie ar trebui să plece fără o înțelegere și dacă această posibilitate este respinsă, parlamentarii vor fi invitați să decidă dacă să extindă articolul 50.